fbpx

Oftalmologija

Osim stručnjaka koji periodično ordiniraju u poliklinici Moj Lab (Dr Zoran Žikić, oftalmolog, okuloplastični i rekonstuktivni hirurg i dr Milorad V. Ljutica, čuveni stručnjak, specijalista strabolog i dječiji oftalmolog), u poliklinici je od sada stalno angažovana dr Bojana Mijatović, specijalista oftalmolog.

Ko je vaš doktor?

Pozovite nas

Scroll to Top

Dr Mijatović je godinama gradila svoje iskustvo i znanje iz oblasti oftalmologije, kao i povjerenje svojih pacijenata. a posebno je fokusirana na liječenje medical retine i glaukoma.

Nakon završene Gimnazije na Cetinju, diplomirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i 2006. godine stekla zvanje doktora medicine. Pripravnički staž je odradila u KCCG i Domu zdravlja u Podgorici, gdje je nakon toga i ordinirala kao izabrani ljekar. Prve dvije godine specijalističkog staža odradila je u KCCG a naredne dvije na Klinici za očne bolesti Kliničkog centra Srbije. Specijalistički ispit je položila na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, s najvišom ocjenom i stekla zvanje specijaliste oftalmologije 2015. godine. Od tada je radila kao oftalmolog u bolnici Danilo I, a od 2017.godine je bila rukovodilac odsjeka za oftalmologiju.

U Lions oftamology educates centru u Pragu je završila obuku iz glaukoma. Završila je obuku iz ultrazvuka oka i orbite, (Udruženje oftalmologa Srbije), boravila je u KCS na odjeljenju za medical retinu, u okviru edukacije za laserfotokoagulaciju retine. Boravila je na prestižnoj Klinici za oftalmologiju Univerziteta u Padovi. U okviru edukacije za medical retinu i fotokoagulaciju, boravila je na klinici Miloš. Pohađala je Salzburg Weill Cornell seminar oftalmologije, pod pokroviteljstvom Američko-Austrijske fondacije. Učesnik je brojnih edukativnih skupova u zemlji i inostranstvu i član Crnogorskog oftalmološkog društva.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu gdje je položio i specijalistički ispit iz oftalmologije. Odbranio je magistarsku tezu na temu: Rehabilitacija teške funkcionalne slabovidost kod dece na uzrastu 10 do 14 godina. – mentor prof. B. Stankov. Stručno  se usavršavao u oblasti strabologije, dečije oftalmologije i neurooftalmologije. 

Na fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Univerziteta u Beogradu je radio kao asistent na predmetima Funkcionalna dijagnostika i rehabilitacija monokularnog i binokularnog vida i Ortoptika. 

Uža specijalnost dr Ljutice su operativno liječenje razrokosti kod djece i odraslih, liječenje slabovidosti, pedijatrijska oftalmologija, neurooftalmologija, refrakcione anomalije kod djece, operativno i konzervativno liječenje razrokosti kod djece i odraslih i dječja oftalmologija. Rukovodilac je Centra za dječiju oftalmologiju i razrokost „Miloš klinike“ i član Evropske Strabološke Asocijacije (ESA) i Svjetskog udruženja za dječiju oftalmologiju i strabologiju (WSPOS). 

Rođena je u Kotoru gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, sa prosječnom ocjenom 9,22. Nakon završetka osnovnih studija nastavlja da radi kao ljekar Hitne medicinske pomoći, nakon čega upisuje specijalističke studije u Beogradu iz oftalmologije, koje završava sa najvišom ocjenom. 2021 god. nastavlja višemjesečno usavršavanje u Centru za dečiju oftalmologiju i razrokost „Miloš Klinike“ Beograd, pod mentorstvom čuvenog dr Milorada Ljutice. Stalno je zaposlena u Institutu za bolesti djece, KCCG, gdje radi kao dječiji oftalmolog i strabolog. Polje interesovanja pedijatrijska oftalmologija i strabologija, hirurgija razrokosti i retinopatija prevremenog rođenja. Član je ESA (Evropske Strabološke Asocijacije) i EPOS (Evropskog Pedijatrijskog Oftalmološkog društva).

Dr Žikić je očnoj  rekostruktivnoj  hirurgiji  posvećen već pune dvije decenije. Specijalizaciju iz oftalmologije je završio na Klinici za očne bolesti, KC Vojvodine, gde je bio u jednom periodu i šef odeljenja za hitne slučajeve. Bio je angažovan kao  asistent na Katedri za oftalmologiju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Dr Žikić je bio gostujući hirurg na Klinici za očne bolesti, Kliničkog Centra Banja Luka, a tokom istog perioda održao je edukaciju i demonstrativne operacije na očnim klinikama i očnim odeljenjima bolnica u Srbiji: Beograd, Subotica, Niš, Prokuplje, kao i u Bosni i Hercegovini: Doboj i Tuzla. 

Stručno znanje iz okuloplastične i rekonstruktivne hirurgije je sticao na Univerzitetskim očnim klinikama širom  Evrope kao stipendista vodećih međunarodnih oftalmoloških udruženja. U pitanju su renomirane evropske zdravstvene ustanove, kao što su Univerzitetska bolnica “Erasmus” i “Roterdamska očna bolnica”, Univerzitetska bolnica “Dupuytren”, Limoges, Francuska, Univerzitetska bolnica AKH, Beč, Univerzitetska bolnica Norfolk i Norwich, Velika Britanija, Queen Victoria Hospital, East Greenstead, Velika Britanija itd

Dr Žikić je član Udruženje oftalmologa Srbije, Evropsko udruženje za okuloplastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju i Udruženje za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju.