fbpx

Bojana Mijatović Pavlović

oftalmolog

Biografija

Dr Mijatović Pavlović je godinama gradila svoje iskustvo i znanje iz oblasti oftalmologije, kao i povjerenje svojih pacijenata. a posebno je fokusirana na liječenje medical retine i glaukoma.

Nakon završene Gimnazije na Cetinju, diplomirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i 2006. godine stekla zvanje doktora medicine. Pripravnički staž je odradila u KCCG i Domu zdravlja u Podgorici, gdje je nakon toga i ordinirala kao izabrani ljekar. Prve dvije godine specijalističkog staža odradila je u KCCG a naredne dvije na Klinici za očne bolesti Kliničkog centra Srbije. Specijalistički ispit je položila na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, s najvišom ocjenom i stekla zvanje specijaliste oftalmologije 2015. godine. Od tada je radila kao oftalmolog u bolnici Danilo I, a od 2017.godine je bila rukovodilac odsjeka za oftalmologiju.

U Lions oftamology educates centru u Pragu je završila obuku iz glaukoma. Završila je obuku iz ultrazvuka oka i orbite, (Udruženje oftalmologa Srbije), boravila je u KCS na odjeljenju za medical retinu, u okviru edukacije za laserfotokoagulaciju retine. Boravila je na prestižnoj Klinici za oftalmologiju Univerziteta u Padovi. U okviru edukacije za medical retinu i fotokoagulaciju, boravila je na klinici Miloš. Pohađala je Salzburg Weill Cornell seminar oftalmologije, pod pokroviteljstvom Američko-Austrijske fondacije. Učesnik je brojnih edukativnih skupova u zemlji i inostranstvu i član Crnogorskog oftalmološkog društva.