fbpx

Srđa Ilić

radiolog

Biografija

Dr Srđa Ilić, specijalista radiologije je rođen u Podgorici 1981. godine. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2006. godine. Specijalizaciju iz radiologije je završio 2013. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Evropsku diplomu iz radiologije (European Diploma in Radiology) stekao je u Beču, 2019. godine, izdatu i sertifikovanu od strane Evropskog borda radiologa (European Board of Radiology).

Svoje profesionalno iskustvo iz više različitih oblasti dijagnostičke radiologije je stekao u Centru za radiološku dijagnostiku Kliničkog centra Crne Gore. Usavršavanja iz posebnih dijagnostičkih radioloških oblasti završavao je u Zagrebu, Beogradu i Novom Sadu.

Osim opštih radioloških pregleda, posjeduje dugogodišnje iskustvo iz oblasti neuroradiologije; dijagnostike oboljenja krvnih sudova, oboljenja koronarnih krvnih sudova srca; oblasti transplantacione medicine.

Autor je većeg broja naučnih i stručnih radova prezentovanih u zemlji i inostranstvu. Od 2013 do 2020. godine radio je kao asistent u nastavi na predmetu Radiologija i nuklearna medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, a od 2018.  i kao mentor na specijalizaciji iz radiologije iz oblasti neuroradiologija i radiologija kardiovaskularnog sistema.

Član je Evropskog udruženja radiologa (ESR).