fbpx

Kardiologija

U Moj Lab poliklinici, kardiološkim pacijentima je na raspolaganju najsavremenija tehnologija i parametri po prvi put dostupni u Crnoj Gori.

Najsavremenije metode i znanja

Pored standardne ehohardiografije, koja se radi na najnovijem aparatu Siemens Acusom Sequoia, koji omogućava zahvaljujući izuzetnoj rezoluciji da se sa najvećom preciznošću urade mjerenja, Color Doppler i Tissue Doppler, i da se na taj način pravovremeno dijagnostifikuje bolest, takođe, na pomenutom aparatu, po prvi put u Crnoj Gori biće rađena i metoda GLS – novi parametar u procjeni globalne funkcije lijeve komore. Terapija za sve kardiološke bolesnike se uključuje prema posljednjim smjernicama Evropskog udruženja kardiologa.

Jedna od najučestalijih bolesti modernog doba su bolesti srca i krvnih sudova, a jedna od najšire rasprostranjenih bolesti je hipertenzija. Kao i sve bolesti savremenog čovjeka i kardiološke bolesti se mogu preduprijediti ili držati pod kontrolom, zahvaljujući pravilnoj prevenciji i eliminaciji faktora rizika. Kada je u pitanju sekundarna prevencija, odnosno liječenje postojeće bolesti, od najveće je važnosti stručnost ljekara i tehnologija koja omogućava uvid u njeno realno stanje i tok.

Ko su vaši doktori?

nedeljković
Ivana Nedeljković
kardiolog
Dejan-Kordic.jpg
Dejan Kordić
interventni kardiolog
Zarko-Calovic-slika.jpg
Žarko Ćalović
kardiolog
branislav stefanović
Branislav Stefanović
kardiolog
Prof Aleksandra crop
Aleksandra Aranđelović
kardiolog

Riječ saradnika

Pozovite nas