fbpx

Zoran Žikić

oftalmolog, okuloplastičar

Biografija

Dr Žikić je očnoj  rekostruktivnoj  hirurgiji  posvećen već pune dvije decenije. Specijalizaciju iz oftalmologije je završio na Klinici za očne bolesti, KC Vojvodine, gde je bio u jednom periodu i šef odeljenja za hitne slučajeve. Bio je angažovan kao  asistent na Katedri za oftalmologiju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Dr Žikić je bio gostujući hirurg na Klinici za očne bolesti, Kliničkog Centra Banja Luka, a tokom istog perioda održao je edukaciju i demonstrativne operacije na očnim klinikama i očnim odeljenjima bolnica u Srbiji: Beograd, Subotica, Niš, Prokuplje, kao i u Bosni i Hercegovini: Doboj i Tuzla. 

Stručno znanje iz okuloplastične i rekonstruktivne hirurgije je sticao na Univerzitetskim očnim klinikama širom  Evrope kao stipendista vodećih međunarodnih oftalmoloških udruženja. U pitanju su renomirane evropske zdravstvene ustanove, kao što su Univerzitetska bolnica “Erasmus” i “Roterdamska očna bolnica”, Univerzitetska bolnica “Dupuytren”, Limoges, Francuska, Univerzitetska bolnica AKH, Beč, Univerzitetska bolnica Norfolk i Norwich, Velika Britanija, Queen Victoria Hospital, East Greenstead, Velika Britanija itd

Dr Žikić je član Udruženje oftalmologa Srbije, Evropsko udruženje za okuloplastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju i Udruženje za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju.