fbpx

Dr Slavko Knežević specijalista Interne medicine, uži specijalista gastroenterologije i hepatologije

Pregled gastroenterologa potreban je u slučajevima probavnih smetnji, bolova, povraćanja, promjena u funkciji crijeva, krvarenja… Pregled obuhvata dijagnostiku i liječenje tegoba probavnog sistema (jednjak, želudac, tanko i debelo crijevo, jetra, pankreas).
 
Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, specijalizaciju interne medicine je završio na Medicinskom fakultetu i Kliničkom Centru Srbije u Beogradu. Subspecijalizaciju gastroenterologije u hepatologije završio je na istom fakultetu i u Kliničkom Centru Srbije.
Dr Knežević je direktor Klinike za gastroenterohepatologiju u Univerzitetskom Kliničkom Centru Kragujevac, gdje radi kao specijalista interne medicine i subspecijalista gastroenterohepatologije.
Prethodno je, kao direktor Centra za gastroenterohepatologiju KC Kragujevac  uveo nove procedure kao što su ERCP, EUS, slijepa i ciljana biopsija jetre, Urea-izdisajni test za detekciju H. Pylori.
 
Bio je i  načelnik Centra za gastroenterohepatologiju i načelnik odsjeka za digestivnu endoskopiju, gdje je uveo interventnu endoskopiju, endoskopske polipektomije i endoskopsku hemostazu krvarećih lezija digestivne tube.
 
Učestvovao je u brojnim studijama i zaršio brojne edukacije. Bio je predavač i trener praktične obuke za donju endoskopiju u Nacionalnoj školi za skrining kolorektalnog karcinoma. Član je i zamenik predsednika komisije za lijekove za alimentarni trakt pri RFZO Srbije. Završio je obuku za ERCP u Kliničkom Centru Srbije u Beogradu (do sada ima oko 100 izvedenih dijagnostičkih i interventnih procedura).
 
Završio je obuku iz gornje i donje digestivne endoskopije u Kliničkom Centru Srbije u Beogradu i edukaciju za abdominalnu ultrasonografiju na Medicinskom fakultetu i KCS.
 
Dr Slavko Knežević, specijalista Interne medicine, uži specijalista gastroenterohepatolog, boraviće u Poliklinici Moj Lab u periodu od 20. do 23. marta.
 

Zakažite pregled na broj telefona 19989.

  19989