fbpx

Dr Slavko Knežević, specijalista Interne medicine, uži specijalista gastroenterologije i hepatologije

Pregled gastroenterologa potreban je u slučajevima probavnih smetnji, bolova, povraćanja, promjena u funkciji crijeva, krvarenja… Pregled obuhvata dijagnostiku i liječenje tegoba probavnog sistema (jednjak, želudac, tanko i debelo crijevo, jetra, pankreas..). Gastroenterološkim pregledom se na temelju laboratorijskih nalaza i  pregleda određuje tok daljeg liječenja, a u tome ključnu ulogu osim sofisticirane tehnologije ima stručnost i iskustvo ljekara. U poliklinici Moj Lab, imate mogućnost da zakažete pregled kod najeminentnijih stručnjaka, kao što je dr Slavko Knežević, kome su na raspolaganju dijagnostički uređaji najnovije generacije (za gastroskopije, kolonoskopije, polipektomije i dr).

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, specijalizaciju interne medicine je završio na Medicinskom fakultetu i Kliničkom Centru Srbije u Beogradu. Subspecijalizaciju gastroenterologije u hepatologije završio je na istom fakultetu i u Kliničkom Centru Srbije.  

Dr Knežević je direktor Klinike za gastroenterohepatologiju u Univerzitetskom Kliničkom Centru Kragujevac, gdje radi kao specijalista interne medicine i subspecijalista gastroenterohepatologije.

Prethodno je, kao direktor Centra za gastroenterohepatologiju KC Kragujevac  uveo nove procedure kao što su ERCP, EUS, slijepa i ciljana biopsija jetre, Urea-izdisajni test za detekciju H. Pylori… 

Bio je i  načelnik Centra za gastroenterohepatologiju i načelnik odsjeka za digestivnu endoskopiju, gdje je uveo interventnu endoskopiju, endoskopske polipektomije i endoskopsku hemostazu krvarećih lezija digestivne tube.

Učestvovao je u brojnim studijama i zaršio brojne edukacije. Bio je predavač i trener praktične obuke za donju endoskopiju u Nacionalnoj školi za skrining kolorektalnog karcinoma. Član je i zamenik predsednika komisije za lijekove za alimentarni trakt pri RFZO Srbije. Završio je obuku za ERCP u Kliničkom Centru Srbije u Beogradu (do sada ima oko 100 izvedenih dijagnostičkih i interventnih procedura). 

Završio je obuku iz gornje i donje digestivne endoskopije u Kliničkom Centru Srbije u Beogradu i edukaciju za abdominalnu ultrasonografiju na Medicinskom fakultetu i KCS.  

Dr Slavko Knežević, specijalista Interne medicine, uži specijalista gastroenterohepatolog, boraviće u Poliklinici Moj Lab u periodu od 28. februara do 5.marta. 

Zakažite pregled na broj telefona 19989.

  19989