fbpx

Lider hirurškog liječenja gojaznosti i laparaskopskih operacija u abdomenu dr Borivoje Karadžić, poliklinika Moj Lab

Prema procjeni Svjetske zdravstvene organizacije do 2050. godine, četiri milijarde ljudi suočavaće se sa prekomjernom tjelesnom težinom, zbog čega je gojaznost proglašena pandemijskim oboljenjem i predstavlja gorući zdravstveni problem današnjice. Zanemarivanje dovodi do niza drugih bolesti. U dosta slučajeva hirurško liječenje se pokazalo kao najučinkovitije rješenje problema.

U Dnevnoj hirurškoj bolnici Moj Lab obavljaju se najsavremenije laparoskopske operacije u abdomenu i laserske operacije u koloproktologiji. Prednosti laparoskopske hirurgije su brojne: mali rezovi koji smanjuju bol i omogućavaju brži oporavak i vraćanje radnim obavezama, smanjeno vrijeme trajanja operacije i boravka u bolnici nakon završene intervencije.

Dr Borivoje Karadžić je jedan od regionalnih lidera u liječenju ekstremne gojaznosti hirurškim putem, laparoskopskih i otvorenih operacija žučne kese, hernija prednjeg trbušnog zida i operacija slijepog crijeva. Edukovao se u poznatim evropskim i svjetskim centrima koji se bave hirurgijom gojaznih. Dr Karadžić izvodi minimalno invanzivne laparoskopske operacije u abdomenu, izdvajamo:

• operativne procedure žučne kese –  laparaskopska i otvorena holecistektomija,

• operativne procedure slijepog crijeva – laparaskopska i otvorena apendektomija,

• operativne procedure svih vrsta kila – ingvinalne, femoralne, kile prednjeg trbušnog zida,

• laparaskopske operacije abdomena,

• brijatrijska hirurgija – hirurgija gojaznih.

 Iskoristite mogućnost da zakažete pregled kod dr Karadžića pozivom na broj 19989.

  19989