fbpx

Nervozna crijeva – bolest savremenog doba

Dvadeset prvi vijek možemo opisati kao period ubrzanih promjena, informatičkog doba, doba digitalizacije, globalizacije, društva koje uči… Stres je postao dio svakodnevnice, način življenja, mehanizam poslovanja i upravljanja. Svako pronalazi način da upravlja stresom. Kakvu god strategiju imali, svima je zajedničko da stres ostavlja, nekad jasno vidljiv, a nekad privremeno zataškan, trag na naš organizam.

Veza mozak-crijevo je intenzivna, kompleksna interakcija koja utiče na osjetljivost crijeva. Stres iz našeg mozga izaziva i stres u našim crijevima i razvija sindrom nervoznog crijeva. Statistika kaže da 25% odrasle populacije, od čega dva puta više žena (čak 50% žena preko 35 godina), ima ovaj poremećaj. Često se simptomi pogoršavaju u periodima stresa ili emocionalnog previranja. Zato se kaže da je sindrom nervoznog crijeva bolest savremenog tj. stresnog doba.

U poliklinici Moj Lab, imate mogućnost da zakažete pregled kod najeminentnijih stručnjaka, kao što je dr Slavko Knežević, specijalista interne medicine, uži specijalista gastroenterohepatolog, a na raspolaganju su mu dijagnostički uređaji najnovije generacije.

Dr Knežević je direktor Klinike za gastroenterohepatologiju u Univerzitetskom Kliničkom Centru Kragujevac, gdje radi kao specijalista interne medicine i subspecijalista gastroenterohepatologije.

Dr Knežević boraviće u Poliklinici Moj Lab u periodu od 2. do 4. decembra.

Zakažite pregled na broj telefona 19989.

  19989