fbpx

Poliklinika Moj Lab je od sada sada je licencirana ustanova za liječenje Orthokine terapijom u Crnoj Gori.

Orthokin terapijski sistem je jedinstven način liječenja bolova u zglobovima kao i povreda tetivaligamenata i mišića, bez dodatka ljekova ili drugih stranih supstanci. Ova metoda liječenja je u potpunosti biološka i ne koristi ništa drugo osim vaših vlastitih endogenih proteina i faktora zarastanja. 

Na početku procesa Orthokin terapije uzima se krv pacijenta i obrađuje se pod posebnim uslovima. Tako obrađeni serum obogaćen blokatorima upale i faktorima zarastanja vraća se periodično u obliku injekcije u bolni predio bolesnika. 

Orthokin terapija se koristi od 1997. godine i trenutno je u liječenju svojih pacijenata upotrebljava više od 500 licenciranih hirurga – ortopeda, fizijatara, neurohirurga, reumatologa i sportskih ljekara u svijetu, sa visokim stepenom uspješnosti. Orthokinom je do danas liječeno više od 500.000 pacijenata. 

Preko 20 zemalja u svijetu su prodajni partneri Orthokin terapije – od Australije i Novog Zelanda, preko Tajvana, pa sve do Evrope. Orthokin terapijom mogu liječiti samo licencirani doktori u licenciranim ustanovama. Među njima je i prof. dr Nemanja Damjanov koji od 2013. godine sprovodi ove metode, a koji ordinira u poliklinici „Moj Lab“. 

Neke od prednosti Orthokin terapije: 

ČIST SERUM  

Sadržaj seruma poznat. Ne sadrži ćelije krvi, ni faktore koagulacije. Ne sadrži antikoagulanta sredstva. Mogućnost stvaranja alergija i priraslica isključena. 

DJELUJE PROTIVUPALNO I REGENERATIVNO 

Sadrži protivupalnu komponentu IL-1Ra i lipidne medijatore koji blokiraju upalu, uvećane faktore zarastanja i egzozome koji djeluju regenerativno. 

ANALGETSKI EFEKAT  

Smanjujući bol povećava se pokretljivost, a samim tim i kvalitet života. Dugotrajan efekat i do 2 godine. Odlaže ili potpuno isključuje operaciju. 

METODA JE STANDARDIZOVANA 

Indikacije i doze standardizovane, zasnovane na naučnim studijama i dugogodišnjem kliničkom iskustvu.

  19989