fbpx

Poslovne aktivnosti Poliklinike Moj Lab u skladu sa međunarodnim standardima

PZU Poliklinika “Moj Lab” usaglasila je svoje poslovne aktivnosti prema zahtjevima 3 međunarodna standarda: sistem menadžmenta kvalitetom (MEST EN ISO 9001), sistem menadžmenta zaštitom životne sredine (MEST EN ISO 14001) i sistem menadžmenta zaštitom zdravlja i bezbjednosti na radu (MEST ISO 45001). Sertifikacione provjere usaglašenosti integrisanog sistema menadžmenta za navedene standarde su ocijenili auditori Crnogorskog institita za sertifikaciju i kvalitet d.o.o. Podgorica – CISK.

Izvršni direktor CISK-a Tihomir Popivoda je uručio izvršnoj direktorici „Moj Lab“ mr ph Najdani Gligorović-Barhanović sertifikate ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001 i istakao da „investiranje u standardizaciju i stalna unapređenja integrisanog menadžment sistema (IMS) u PZU Poliklinika „Moj Lab“ predstavljaju investiranje u povjerenje i ugled. Usaglašavanje poslovanja prema međunarodnim standardima pored ostalih zahtjeva su i odraz strogog i striktnog poštovanja zakonske regulative i imaju za cilj stalno unapređivanje postupaka i procedura, te protokola u domenu zdravstva, prije svega svjetske zdravstvene organizacije“.

“Poslovanje po međunarodnim principima i standardima, koje je pod konstantnom kontrolom i revizijom spoljašnjih ocjenjivača, odraz su misije zdravstvenog sistema “Moj Lab-a”: unapređenje kvaliteta života svakog pojedinca kroz visokokvalitetnu i stručnu zdravstvenu uslugu. Stvaramo zdravstveni sistem svjetske klase koji je posvećen promociji zdravlja, marljivoj prevenciji bolesti i uslugama profesionalnog liječenja i na taj način izgradnji zdrave zajednice. Kroz kulturu brige, kvaliteta, bezbjednosti, uslužnosti, inovativnosti i izvrsnosti fokusirani smo na unapređenje zdravstvenih ishoda pacijenata i prepoznati kao partneri pacijenata i njihovih porodica, ljekara, zaposlenih i zajednice. Nakon što smo uspostavili standarde, isti će nam omogućiti lakše praćenje i optimizaciju poslovnih procesa. Standardi će nam pomoći i u boljem upravljanju kompanijom, kontroli kvaliteta i povećanju sigurnosti“ – istakla je izvršna direktorica PZU Poliklinika „Moj Lab“, mr ph Najdana Gligorović-Barhanović.

  19989