fbpx

Prof.dr Violeta Mihailović Vučinić, regionalni stručnjak u oblasti sistemske sarkoidoze

Sarkoidoza je sistemska bolest, čiji je uzrok nepoznat. Manifestuje se pojavom karakterističnih promjena na  limfnim žlijezdama, plućima, oku, jetri, srcu i  koži. Najčešće se javlja kod mlađih odraslih osoba i može imati nagao i postepen početak.

Bolest može početi i neprimjetno,  kada se otkriva slučajno, ili se rendgenski snimak načini pošto se bolesnici žale na uporan nadražajni kašalj. Rjeđe  počinje tegobama vezanim za  druge organe.

U poliklinici Moj Lab ordinira prof. dr Violeta Mihailović Vučinić,  specijalista interne medicine, uži specijalista pulmologije je jedna od najvećih stručnjaka u oblasti sistemske sarkoidoze u regionu.

Oblasti naučnog rada i istraživanja dr Mihailović Vučinić su interna medicina, pulmologija, sarkoidoza, plućne fibroze i ostale bolesti plućnog intersticija.  Dugi niz  godina se bavila dijagnostikom i liječenjem bolesnika sa tuberkulozom. Bila je glavni istraživač u kliničkim studijama iz oblasti onkologije, idiopatske plućne fibroze, pneumonije i genotipizacije.

Prof. dr Mihailović Vučinić će boraviti u Poliklinici Moj Lab 9. i 10. decembra, pregled možete zakazati na broj telefona: 19989

  19989