fbpx

Psihološka pomoć u bolnim životnim iskustvima

„Raskid partnerske relacije je jedno od bolnijih životnih iskustava i veoma je stresan, jer predstavlja okidač za mnoge do tada možda i neosviješćene emocije i dovodi do brojnih promjena na praktičnom i psihološkom nivou.
 
Posebno je izazov ako su tu i djeca, jer to zahtijeva određeni psihoterapeutski tretman, s obzirom da ova razvojna faza nosi sa sobom puno nezdravih emocija koje bi psihoterapeutski trebalo da se prebace u zdravije emocije.
 
Važno je suočiti se sa raskidom kako bi život mogao da se nastavi dalje. Period posle razvoda ili rastanka je vrijeme za reorganizaciju prioriteta, svakodnevne rutine i navika. Ovo vrijeme je obojeno bijesom, ljutnjom, povrijeđenošću i tugom. To je proces koji se treba osvjestiti, kako bismo ponovo voljeli i bili voljeni. Važno je da se ne maskiraju osnovna osjećanja i da se ne bježi od njih.
 
Psihoterapija može biti individualna, ali je najbolje ako je u sklopu partnerske relacije“.
 
Vesna Kostić, specijalista medicinske psihologije, psihoterapeut, psihoonkolog, REBT savjetnica  i licencirani Life coach u poliklinici Moj Lab Podgorica, 6. i 7. oktobra.
 
Ukoliko ste u životnoj fazi u kojoj vam je potrebna pomoć i savjet dokazanog stručnjaka zakažite na broj telefona 19989.

  19989