fbpx

Regionalni stručnjak iz oblasti pulmologije uskoro u Podgorici

Ukoliko se suočavate sa posljedicama preležanog Covid virusa, ili sa nekim drugim oboljenjima pluća, u Poliklinici Moj Lab imate mogućnost da zakažete pregled kod stručnjaka bogatog znanja i iskustva, koje je sticao kako u prestižnim zdravstvenim ustanovama, tako i suočavajući se sa pandemijom u vrijeme kada je još uvijek bila nedovoljno ispitana.

Prim. dr sci. Vojislav Radosavljević

Specijalista interne medicine, uži specijalista pulmologije

Završio je Medicinski fakultet u Beogradu, kao i magistarske studije, doktorat, specijalizaciju i užu specijalizaciju. Ministarstvo Zdravlja mu 2012. godine dodjeljuje naziv Primarijus.

Pofesionalno iskustvo je sticao kao ljekar na specijalizaciji u KBC Bežanijska kosa, gdje je bio šef Odsjeka respiratorne funkcionalne dijagnostike pulmološkog odjeljenja, kao i načelnik pulmološkog odjeljenja. Radio je u  KBC Dragiša Mišović i bio je vođa stručnog tima za liječenje pandemije Covid 19. Pored toga, bio je i glavni koordinator privremene bolnice Arena.

Aktuelni je pomoćnik direktora Uprave za biomedicinu, a u Visoko strukovnoj zdravstveno sanitarnoj školi Visan je bio vanredni profesor fiziologije i interne medicine.

Trenutno je zaposlen u Zavodu za transfuziju krvi u Beogradu kao predsjednik Nadzornog odbora.

Stručno se usavršavao u brojnim renomiranim ustanovama u inostranstvu, kao što su: Kantonsspital Bazel, Columbia University Salcburg, završio je edukaciju transplantacije pluća u Beču, a u University Hospitals  u Notingamu i u Edinburgu u oblasti polisomnografije.

Član je više stručnih udruženja, kao i autor brojnih naučnih radova.

U svom stručnom radu, posebno je specijalizovan za rad u intenzivnoj njezi sa aparatima za mehaničku ventilaciju i neinvazivnu ventilaciju, bronhoskopiju i bronhoskopiju pod RTG, dijagnostiku i liječenje bolesnika sa sleep apnea-om, dijagnostičku i terapijsku torakocentezu, bronhodilatatorne i bronhoprovokacijske-histaminske testove, kao i dijagnostiku i liječenje komplikacija Covid infekcije.

  19989