fbpx

Specijalista radiologije dr Smilja Rančić u Pedijatrijii Moj Lab

Dr Smilja Rančić, specijalista radiologije, posvećena dijagnostici i brizi o bolestima najmlađih ordiniraće 27. i 28. januara u Pedijatriji Moj Lab, (Vojvode Maša Đurovića, City kvart, Podgorica). 

Uža oblast interesovanja Dr Rančić je ultrazvučna dijagnostika poremećaja mokrenja i ponavljanih urinarnih infekcija kao i urođenih anomalija urinarnog trakta kod djece , kao što su vezikoureteralni refluks, stenoze ureterovezikalnog segmenta i proširenja sabirnog sistema bubrega-hydronefroze. Dijagnoza najčešćih nefroloških poremećaja u pedijatriji se sada može postaviti bez traume i štetnog jonizujućeg zračenja uz pomoć ultrazvučne kontrastne cistografija (ceVUS-a) za šta se dr Rančić edukovala u referentnim pedijatrijskim centrima u Ljubljani , Zagrebu i Madridu. Zahvaljujući rezultatima koji se dobijaju ovom metodom moguće je egzaktno postaviti dijagnozu bez lutanja i traženju dodatnih dijagnostičkih postupaka čime se usmjerava dalji plan konzervativnog ili hirurškog liječenja.
U fokusu njenog observiranja su i ultrazvučna i MRI dijagnostika akutnih i ponavljanih bolova u trbuhu, opstipacije i nekontrolisane stolice, poremećaja rada crijeva (uključujući poremećaje crijeva, iritabilno “nervozno” crijevo), povraćanja, akutne i hronične bolesti jetre i pankresa. Edukaciju za pomenute oblasti sprovela je u Univerzitetskim klinikama u Dizeldorfu i Berlinu. Autor je stručnih radova prezentovanih na domaćim i Evropskim kongresima pedijatrijskih radiologa. 
Zakažite ultrazvučni pregled abdomena, urotrakta, kukova, mekih tkiva, CNS-a, zglobova pozivom na br telefona 19989 . 
Moj Lab pedijatrija – vaš tim za zdravo djetinstvo.

  19989