fbpx

Stručnost, iskustvo i primjena najnovijih znanja u borbi protiv gastrenteroloških bolesti – dr Slavko Knežević u Poliklinici Moj Lab

Gastroenterološki pregled je neophodan u slučajevima probavnih smetnji, bolova, povraćanja, promjena u funkciji crijeva, krvarenja… Pregled obuhvata dijagnostiku i liječenje tegoba probavnog sistema (jednjak, želudac, tanko i debelo crijevo, jetra, pankreas..). Na temelju laboratorijskih nalaza i  pregleda određuje tok daljeg liječenja, a u tome ključnu ulogu osim sofisticirane tehnologije ima stručnost i iskustvo ljekara. 

U poliklinici Moj Lab, imate mogućnost da zakažete pregled kod najeminentnijih stručnjaka, kao što je dr Slavko Knežević, specijalista interne medicine, uži specijalista gastroenterohepatolog, a na raspolaganju su mu  dijagnostički uređaji najnovije generacije. 

Dr Knežević je direktor Klinike za gastroenterohepatologiju u Univerzitetskom Kliničkom Centru Kragujevac, gdje radi kao specijalista interne medicine i subspecijalista gastroenterohepatologije. Prethodno je, kao direktor Centra za gastroenterohepatologiju KC Kragujevac  uveo nove procedure kao što su ERCP, EUS, slijepa i ciljana biopsija jetre, Urea-izdisajni test za detekciju H. Pylori.  

Bio je i  načelnik Centra za gastroenterohepatologiju i načelnik odsjeka za digestivnu endoskopiju, gdje je uveo interventnu endoskopiju, endoskopske polipektomije i endoskopsku hemostazu krvarećih lezija digestivne tube.  

Učestvovao je u brojnim studijama i zaršio brojne edukacije. Bio je predavač i trener praktične obuke za donju endoskopiju u Nacionalnoj školi za skrining kolorektalnog karcinoma. Član je i zamenik predsednika komisije za lijekove za alimentarni trakt pri RFZO Srbije. Završio je obuku za ERCP u Kliničkom Centru Srbije u Beogradu (do sada ima oko 100 izvedenih dijagnostičkih i interventnih procedura). Završio je obuku iz gornje i donje digestivne endoskopije u Kliničkom Centru Srbije u Beogradu i edukaciju za abdominalnu ultrasonografiju na Medicinskom fakultetu i KCS.

Dr Slavko Knežević, specijalista Interne medicine, uži specijalista gastroenterohepatolog, boraviće u Poliklinici Moj Lab u periodu od 6.do 8. novembra.

  19989